1 iul. 2010

In Marea Britanie traiesc in libertate zeci de specii exotice de animale

Papagali, scorpioni, canguri si alte animale exotice impart mediul natural cu speciile britanice bastinase precum aricii, veveritele si bursucii.
Evadarea din crescatorii, introducerea accidentala prin intermediul transportului de marfuri sau abandonarea de catre proprietari a unor animale de companie a avut, uneori, urmari nesteptate: speciile respective s-au inmultit si prospera in climatul temperat al Marii Britanii.
Cea mai comuna astfel de "achizitie" este papagalul gulerat (foto), o specie originara din Asia si care are acum, in Marea Britanie, o populatie de cca. 50.000 exemplare.
Exista, de asemenea, cca. 1000 de veverite siberiene, colonii de scorpioni (sositi initial, se pare, pe un vas care transporta materiale de constructie din Italia) si mici populatii de wallabies (canguri australieni, de mici dimensiuni) de porci-furnicr (originari din Africa), caini-enot (scapati dintr-o ferma de crestere a animalelor pentru blana; specia e originara din Asia) si alte creaturi care s-au adaptat si traiesc alaturi de speciile native.
Biologii sunt ingrijorati de aceste modificari in componenta faunei, deoarece speciile invazive intra adesea in competitie cu cele indigene si duc la decimarea populatiilor acestora din urma.
Sursa: The Independent

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Singurul prieten absolut dezinteresat pe care omul il poate avea in aceasta lume egoista, singurul care nu-l va parasi niciodata, singurul care nu se va dovedi vreodata ingrat sau tradator, e cainele… El va saruta mana care nu are mancare de oferit, el va linge ranile si plagile cauzate de duritatea acestei lumi… Cand toti ceilalti prieteni pleaca, el ramane.
- George G Vest