31 mar. 2010

Prietenii intre animale

*O prietenie cel putin neobisnuita s-a infiripat, in curtea unui satean chinez, intre o gaina si un macac, legatura dintre cele doua vietati fiind atat de stransa incat acestea sunt aproape de nedespartit, declara amuzat fermierul.
Maimuta a capatat o puternica afectiune fata de gaina dupa ce aceasta din urma a cazut victima atacurilor suratelor sale, fiind aproape ucisa de loviturile celorlalte pasari. Cu o tandrete iesita din comun, macacul a salvat gaina si, mai nou, a devenit protectorul acesteia. Maimuta se teme atat de tare sa nu isi piarda prietena incat o tine aproape tot timpul in brate si o transporta personal atunci cand aceasta trebuie sa se hraneasca sau sa bea apa.

*Muschi - pisica si Mauescchen - ursul - sunt prieteni pe viata. Desi aceasta prietenie pare imposibila, ea este reala. Totul a inceput acum opt ani, cand ursul din Asia in varsta de 40 ani si pisica s-au intalnit . Acum, pisica nu suporta sa se mai desparta de prietenul ei.
Cuplul a fost separat temporar. Sarmana pisica, disperata, a fost observata asezata in exteriorul custii, nu departe de prietenul sau. O data reuniti, ei sunt din nou fericiti.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Singurul prieten absolut dezinteresat pe care omul il poate avea in aceasta lume egoista, singurul care nu-l va parasi niciodata, singurul care nu se va dovedi vreodata ingrat sau tradator, e cainele… El va saruta mana care nu are mancare de oferit, el va linge ranile si plagile cauzate de duritatea acestei lumi… Cand toti ceilalti prieteni pleaca, el ramane.
- George G Vest