7 apr. 2010

Animale neobisnuite

Ana Popandron - 12 Martie 2009
Pe Pamant traiesc creaturi bizare si uimitoare pe care prea putin le cunoastem. Unele sunt extrem de rare, altele sunt pe cale de disparitie.
Iepurele de angora

Datorita blanii sale lungi spectaculoase, iepurele de Angora este o rasa faimoasa. Iepurele de Angora, una dintre cele mai vechi rase de iepuri domestici, este originar din Ankara, Turcia si este crescut in principal pentru productia de lana sau ca animal de companie. (Sursa: www.iepuri.ro, www.animale.ro)
Axolotl

Axolotl-ul Mexican este o salamandra carnivora de 30 de cm si 227 grame care isi pastraza si in stare adulta aparitia din starea larvara. (Sursa: www.scienceline.ro)
Aye-aye


Lemurianul Aye Aye, originar din Madagascar, poate parea un personaj din filmele de groaza, un mic extraterestru, o fiinta mai degraba inventata decat una reala. Imaginati-va un animal de dimensiunile unei pisici, cu urechile mari ca niste palnii, dintii ascutiti si ochii bulbucati. Adaugati o blana cenusie tepoasa, o coada stufoasa si niste degete subtiri, dintre care unul extrem de lung si veti obtine imaginea unui mamifer cel putin ciudat. Infatisarea lui bizara este rezultatul adaptatii la viata nocturna pe care o duce: ochii mari ii permit un vaz bun pe timpul noptii, urechile il ajuta sa localizeze prada (insecte), iar ghearele ascutite si incisivii dezvoltati ii confera abilitate la catarat si la sfartecatul fructelor. Degetul mijlociu, alungit este unealta perfecta cu care Aye Aye reuseste sa ajunga la miezul nucilor de cocos, cu care se hraneste. (Sursa:www.zooland.ro)
Blobfish

Blobfish este o specie de pesti din familia Psychrolutidae, genul Psychrolutes, care traieste in apele adanci de pe coasta Australiei si ale Tasmaniei, acest habitat facandu-l greu accesibil si aproape imposibil de vazut. Carnea acestui peste este de fapt o masa gelatinoasa, cu densitatea usor mai mica decat a apei, ceea ce ii permite sa inainteze in adancuri fara sa consume energie sau oxigen, plutind pur si simplu. Lipsa muschilor nu reprezinta, asadar, un dezavantaj, desi din punct de vedere estetic aceasta creatura poate ocupa un loc de frunte intr-un top al celor mai hidoase animale. (Sursa:www.zooland.ro)
Caracatita Dumbo

Caracatita Dumbo si-a capatat acest nume datorita urechiuselor ce nu-i caracterizeaza deloc specia. Dumbo traieste in adancuri si este una dintre cele mai rare specii de caracatite.
Tamarin imperial

Komondor

Cunoscut, de asemenea, si ca ciobanescul unguresc, Komondoru-ul si-a castigat reputatia de caine de paza feroce si protector loial. Blana alba, cu „snururi" a Komondor-ului este unica, adesea descris ca avand dreadlock. Snururile au textura paslei, avand aspectul unui cap de mop.(Sursa:www.animale.ro)
Cartita cu nasul in forma de stea

Cartita cu nasul in forma de stea traieste in nord-estul Statelor Unite ale Americii si in estul Canadei. Se hraneste cu insecte, moluste, mici nevertebrate si viermi. Infatisarea hidoasa o dau cele 22 de tentacule roz, carnoase, atasate la capatul botului.
Tarsierii

Sunt o specie de lemuri din India care socheaza prin ochii lor imensi. Fiecare ochi are aproximativ 16 mm, la fel de mare ca intreg creierul lor. Capul si corpul au circa 10-15 cm lungime, insa membrele sunt de doua ori acesta lungime.
Maimuta Saki

Maimuta Saki cu fata alba este o specie care traieste in Venezuela amenintate cu disparitia din cauza distrugerii habitatului lor forestier.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Singurul prieten absolut dezinteresat pe care omul il poate avea in aceasta lume egoista, singurul care nu-l va parasi niciodata, singurul care nu se va dovedi vreodata ingrat sau tradator, e cainele… El va saruta mana care nu are mancare de oferit, el va linge ranile si plagile cauzate de duritatea acestei lumi… Cand toti ceilalti prieteni pleaca, el ramane.
- George G Vest