27 iul. 2010

Cum sa organizezi un paarc pentru catei

Iti doresti ca animalul tau sa fie in siguranta cand il scoti la plimbare? Poti fi chiar tu cel care ii pune la dispozitie conditiile necesare securitatii, prin construirea unui parc special pentru caini. Iata ce trebuie sa faci pentru a construi si organiza un tarc pentru catei.
* Formeaza mai intai un grup de proprietari de caini din zona ta si organizeaza-i ca pe un grup non-profit pentru a va demonstra devotamentul fata de aceste animalute simpatice.
* Gaseste ajutor! Exista cu siguranta multi oameni care au organizat un asemenea parc inaintea ta. Ia legatura cu acestia pentru a te indruma si a-ti da sfaturi.
* Informeaza-te! Mergi la conducerea orasului, la Primarie, pentru a afla care sunt actele de care ai nevoie si care sunt pasii legali pe care trebuie sa-i urmezi pentru a construi un tarc pentru caini.
* Alege locatia! Identifica potentialele locuri. Axeaza-te pe cele ce nu sunt intens folosite si,, de preferat, cele care au locuri de parcare in apropiere. Departamentul local pentru parcuri este in masura sa te indrume catre locatiile cele mai potrivite.
* Fa-ti reclama! Povesteste proprietarilor de caini din zona ta paleta larga de beneficii pe care un parc le-ar aduce atat lor, cat si cainilor, cum ar fi: un simt sporit al comunitatii, oportunitatea de miscare, mai putini caini fara lesa, dar si un impact financiar pozitiv pentru afacerile din jurul parcului. Organizeaza intruniri cu oamenii pentru a discuta despre aceasta problema. Fii informat si dispus sa raspunzi la orice intrebare ridicata. Spune-le oamenilor despre fericirea adusa patrupezilor, prin faptul ca pot socializa si cu animale necunoscute fara a crea probleme.
* Atrage lumea de partea ta prin evenimente care demonstreaza devotamentul grupului pentru responsabilizarea proprietarului de caine. Organizeaza astfel cursuri de dresaj sau lectii de intelegere a comportamentului canin, targuri de adoptie, vaccinari cu preturi scazute sau cursuri educationale in care sa se incurajeze castrarea si sterilizarea animalului.
* Atrage-ti politicienii locali de partea ta. Gaseste o persoana publica ce simpatizeaza cauza ta.
* Pentru a realiza un plan bun si operational trebuie sa cunosti anumite lucruri cum ar fi: tipul de gard ce trebuie folosit, pavajul, cum se va curata spatiul si cum va decurge intretinerea parcului. Stabileste un buget si organizeaza strangeri de fonduri. Informeaza-te daca orasul va contribui cu fonduri pentru construirea parcului sau daca intregul cost va fi suportat prin contributii private.
* Reguli si reglementari: Stabileste regulile ce trebuie respectate in parc si planuieste modalitatea de implementare in momentul inceperii functionarii tarcului. Este necesara formarea unui comitet care sa se ocupe cu rezolvarea problemelor aparute pe parcurs. Gaseste voluntari (elevi, studenti) care sa supravegheze parcul si sa ofere informatii cu privire la regulile acestuia.
* Responsabilizeaza-te! Trebuie sa ramai implicat in munca ta, chiar si dupa ce au inceput lucrarile de constructie. Asigura-te ca regulile sunt mentinute, iar parcul ramane curat si intretinut. Exista orase care initiaza parcuri noi pentru caini, pentru o scurta perioada de testare. Fa si tu la fel pentru a-ti arata bunele intentii fata de comunitatea in care traiesti. Implica oficialitatile orasului prin intalniri regulate si discutii despre managementul parcului. Organizeaza mereu evenimente pentru strangerea de fonduri, cu scopul intretinerii parcului sau inceperea unor noi proiecte.

Denisa Hora [Animalutul.ro]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Singurul prieten absolut dezinteresat pe care omul il poate avea in aceasta lume egoista, singurul care nu-l va parasi niciodata, singurul care nu se va dovedi vreodata ingrat sau tradator, e cainele… El va saruta mana care nu are mancare de oferit, el va linge ranile si plagile cauzate de duritatea acestei lumi… Cand toti ceilalti prieteni pleaca, el ramane.
- George G Vest