30 mar. 2010

Animalele prezidentiale au facut cariera la Casa Alba.

Pe langa faptul ca presedintii Statelor Unite ale Americii devin, odata cu preluarea mandatului, unii dintre cei mai puternici oameni de pe planeta, se pare ca biroul oval ii face si mari iubitori de animale.
Casa Alba a avut parte de multe animale de companie in istoria sa, de la pisici si catei pana la poneiul fiicei presedintelui Kennedy. Nu s-a deranjat foarte tare, ba dimpotriva, peluza locuintei prezindentiale din Washington pare a fi nerabdatoare sa isi cunoasca viitorii locatari.

Locul 5 - Spot

Locul 5 il ocupa fostul presedinte George Bush (1989-93), tatal actualului presedinte, si springer Spanielul sau, Millie. Catelusa este mama lui Spot, catelusa preferata a presedintului (George W. Bush), nascuta chiar la Casa Alba la 17 martie 1989.
Spot prefera doar mancare uscata, iar locul sau de siesta era dormitorul cuplului prezidential.
 
Locul 4
Locul 4 le revine cateilor presedintelui Lyndon Johnson (1963-1969), Him, Her, Yuki, J.Edgar si Blanco.
Him si Her erau frate si sora, rasa Beagles, si erau nascuti la 27 iunie 1963. Johnson se juca adeseori pe peluza Casei Albe cu cateii sai. Ba presedintele obisnuia sa si cante alaturi de Yuki in Biroul Oval.

Cateii presedintelui Johnson au aparut si pe coperta revistei Life si au starnit controverse in 1964, atunci cand Johnson l-a ridicat pe Him de urechi (spre disperarea celor de la protectia animalelor). 

 Locul 3 - Socks

Motanul Socks si proprietarul sau Bill Clinton (1993-2001) ocupa cea de-a treia pozitie a topului. Socks este a doua pisica de la Casa Alba dupa Misty Malarky Ying Yang, pisica sotiei presedintelui Jimmy Carter, Amy.
Socks este o adevarata vedeta in SUA, acolo unde are chiar si o carte publicata, Socks Goes to Washington: The Diary of America's First Cat.
Motanului i-a fost dedicata  chiar si o carte, "Dear Socks, Dear Buddy: Kids' Letters to the First Pets", scrisa chiar de catre prima doamna a momentului, Hillary Clinton


Tot in cinstea sa a fost editata si colectia de scrisori pentru copii ce poarta semnatura sa si a amicului sau Buddy. Acesta din urma este cel de-al doilea animalut de companie al cuplului Clinton.

Locul 2 - Checkers

Locul 2 ii revine lui Checkers si presedintelui Richard Nixon (1969-1974). Catelul presedintelui provenea din rasa cocker spaniel si era nascut in 1951. Animalutul i-a fost daruit lui Nixon de catre un suporter din Texas, dupa ce acesta aflase ca fiicele presedintelui isi doreau un catel.
"Discursul Checkers" este unu dintre cele mai faimoase sustinute de Nixon. In 1952 Nixon a fost acuzat ca ar fi primit cadouri in perioada in care a fost nominalizat la functia de vice-presedinte. In cadrul discursului, Nixon a subliniat ca singurul cadou pe care l-a acceptat vreodata a fost chiar catelul sau.
Acest discurs este cel care l-a mentinut pe Nixon in cursa pentru vice-presedintie iar apoi spre Casa Alba.

Locul 1 - Macaroni
Castigatorul detasat al cursei animalelor prezidentiale este Macaroni, poneiul fiicei presedintelui John Fitzgerald Kennedy, Caroline. Macaroni a fost un cadou din partea lui Lyndon Johnson, care era pe vremea aceea vice-presedinte al SUA.
Macaroni avea liber pe peluza Casei Albe si primea zilnic mii de scrisori de la admiratori.
Caroline mai avea si un catel, la fel de faimos, Pushinka. Acesta fusese botezat chiar de Nikita Hrusciov, liderul URSS.
Presedinte 2010
Alegerea cainelui prezidential, care a provocat intense speculatii in SUA de la alegerea lui Barack Obama, pare sa fi fost luata, prima doamna anuntand miercuri ca s-a oprit la cainele de apa portughez.
Intr-un interviu pentru People, Michelle Obama a spus ca familia spera sa gaseasca pana in aprilie catelul promis in campanie celor doua fiice ale cuplului - Sasha, 7 ani, si Malia, 10 ani.
Cainii de apa portughezi "au un caracter bun", a spus Michelle. "In ceea ce priveste talia, sunt intermediari, nu este un caine mic, dar nici foarte mare", a explicat ea.
"In plus, persoanele pe care le cunoastem si care au un astfel de caine se extaziaza pe aceasta tema. Deci am putea alege aceasta rasa", a adaugat ea.
In schimb, familia nu a decis inca ce nume va avea catelul, Michelle spunand ca este departe de a fi convinsa de propunerile fetelor ei.
"Nici nu vrea sa vorbesc despre asta, pentru ca sunt idei proaste. Cred ca Frank a fost unul dintre numele propuse. Frank! Moose a fost altul. Am spus 'haideti sa incercam sa ne gandim mai bine' ", a declarat Michelle Obama.
Alegerea cainelui prezidential a fost una dificila, pentru ca Malia este alergica la parul de caine.
Cainele de apa portughez poate avea trei culori - negru, maro sau alb - si doua tipuri de par - ondulat sau cret.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Singurul prieten absolut dezinteresat pe care omul il poate avea in aceasta lume egoista, singurul care nu-l va parasi niciodata, singurul care nu se va dovedi vreodata ingrat sau tradator, e cainele… El va saruta mana care nu are mancare de oferit, el va linge ranile si plagile cauzate de duritatea acestei lumi… Cand toti ceilalti prieteni pleaca, el ramane.
- George G Vest