20 apr. 2010

Dic, Lod, Duş şi Neli, câinii de intervenţie care ajută la desluşirea cazurilor

Câinii de intervenţie ai polţiştilor şi pompierilor sunt pregătiţi şi antrenaţi pentru a salva vieţi sau a ajuta la desluşirea cazurilor mai complexe. Sunt nişte animale foarte inteligente şi comunică foarte bine cu stăpânii lor de la Inspectoratul de Poliţie şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Câinii Dic, Lod şi Duş ai poliţiştilor merg deja pe teren şi ajută la prinderea hoţilor sau la găsirea bunurilor furate. „Câinii au aproape şase ani şi au fost luaţi din Centrul Chinologic Sibiu, de la vârsta de şase luni. Câinii sunt atestaţi pentru urmă, pentru căutare persoane dispărute, pentru alegere de obiecte şi persoane, pentru scotocirea terenului, dar şi pentru dresaj de disciplină", ne-a spus comisarul Florina Crucianu, purtător de cuvând al IPJ Buzău.
De la începutul acestui an, câinele Dic a reuşit să prindă mai mulţi hoţi care furaseră bunuri din locuinţe sau din firme sau chiar au fost recuperate obiectele furate care au fost ascunse sau vândute. În urmă cu aproximativ doi ani, Dic a rezolvat cazul unei persoane dispărute care ameninţase că se va sinucide. Acesta a condus poliţiştii la 800 de metri de locul în care bărbatul îşi lăsase hainele, indicând apoi că dispărutul plecase cu maşina.
Şi pompierii buzoienii vor avea în curând un nou membru în echipa de intervenţie. Căţeluşa Neli se află deja la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi va fi cea care va ajuta la căutarea şi salvarea persoanelor prinse sub dărâmături.
Până acum aceasta a parcurs o perioadă de predresaj, iar luna viitoare va merge la o specializare. Pompierii vor fi ajutaţi de către mirosul fin al căţeluşei după patru luni, atunci când va merge pe teren alături de ofiţerii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Singurul prieten absolut dezinteresat pe care omul il poate avea in aceasta lume egoista, singurul care nu-l va parasi niciodata, singurul care nu se va dovedi vreodata ingrat sau tradator, e cainele… El va saruta mana care nu are mancare de oferit, el va linge ranile si plagile cauzate de duritatea acestei lumi… Cand toti ceilalti prieteni pleaca, el ramane.
- George G Vest