11 apr. 2010

Un week -end surprinzator...de bine la adapostul de la Bucov

Curatenie, vegetatie in plina inflorire, caini linistiti, o primire normala, fara "talente" si exagerari. Iubitori, elevi si profesori cu suplimente, oameni cu chipuri multumite pentru starea de bine a cainilor-prizonieri.
Se poate si asa...
Se va repeta?
Ar putea fi si mai bine.
Daca oamenii vor intelege ca:
- un caine parasit nu este un gunoi, el este o fiinta vie nevinovata pentru ca noi, toti, nu ne-am implicat la timp pentru stapanirea fenomenului inmultirii lor,
- pentru a fi "iubitor de animale" nu este de ajuns sa arunci cainilor si pisicilor din strada o bucata de paine unsa de la balcon sau oase la marginea blocului (chiar enervant pentru unii dintre vecinii nostri),
- este nevoie sa le oferi protectie si ingrijire medicala,
- este nevoie sa asiguri, de asemenea, protectia prietenilor si vecinilor nostri,
poate atunci vom intalni in curtea adapostului, in fiecare zi, multi oameni, interesati de adoptii, de sponsorizari, de sterilizarea animalelor.
Si numai daca autoritatile locale vor crea conditiile unei  ample campanii de sterilizare a tuturor cainilor, din oras si din localitatile invecinate, singura cale, umana si testata, de actiune pentru a stapani fenomenul cainilor fara stapan, care nu mai pot vagabonda pe strazi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Singurul prieten absolut dezinteresat pe care omul il poate avea in aceasta lume egoista, singurul care nu-l va parasi niciodata, singurul care nu se va dovedi vreodata ingrat sau tradator, e cainele… El va saruta mana care nu are mancare de oferit, el va linge ranile si plagile cauzate de duritatea acestei lumi… Cand toti ceilalti prieteni pleaca, el ramane.
- George G Vest