1 aug. 2010

Giani, inca o victima a “adapostului” Bucov

Asa cum sustine conducerea adapostului de animale comunitare de la Bucov, aproximativ jumatate din cele 900 de animale capturate anul trecut au murit in cadrul adapostului, de moarte naturala. O moarte naturala care include, din pacate, si cazurile in care caini mici si vulnerabili sunt sfasiati si omorati de cainii agresivi si dominanti din tarcuri. Giani, un micut caine metis de pechinez, a devenit cel mai recent exemplu al acestui tip de ,,moarte naturala”.
Sa vedem cum s-a intamplat. Pe 27 iulie 2010, proaspat intors din concediu, directorul Vlad a cerut ca toti cainii liberi din cadrul curtii adapostului sa fie prinsi si inchisi in tarcuri. Zis si facut. Inarmati inclusiv cu pistoale cu tranchilizante, subalternii au pornit la capturarea si inchiderea in tarcuri, intr-un stil haotic, a tuturor cainilor liberi din curtea adapostului. Se pare ca nu prea s-a tinut cont de dimensiunile cainilor introdusi in tarcuri si de potentialul agresiv al patrupedelor deja existente in acele spatii. In unele cazuri, vechii rezidenti ai tarcurilor nu au fost deloc incantati de noii veniti, martorii oculari participand la un adevarat carnagiu. Giani a avut nenorocul sa fie printre cateii proaspat introdusi in tarcuri, intr-un stil absolut aleatoriu. Nu a avut nici o sansa.  Eu l-am cunoscut pe Giani. Era un catel vesnic vesel, in ciuda faptului ca era destul de vulnerabil si parcurgea de luni de zile un tratament medicamentos. Un catel mic care, cu figura sa caraghioasa, a adus multe zambete celor din jur. Un catel care nu ar fi trebuit niciodata sa ajunga intr-un tarc cunoscut pentru exemplarele teritoriale si dominante. Nu trebuie sa fii expert ca sa realizezi ca avea sa devina o combinatie fatala. Asa ca Giani a intrat si el in statistici, suferind ceea ce se cheama “moarte naturala” dupa spusele conducerii adapostului. Moarte naturala, de fapt un eufemism pentru neglijenta si iresponsabilitate din partea angajatilor adapostului care s-au debarasat de un catel vulnerabil printre caini agresivi. Iata cum ,,moarte naturala” a reusit sa devina un alt mod de a spune ,,cruzime fata de animale”. Este demn de mentionat ca Giani a fost ingrijit si tratat medicamentos luni de zile de doamna Elena Badicu, o mare iubitoare de animale. Toata incarcatura afectiva si toti banii investiti in tratamentul micului patruped au devenit fum intr-o secunda de nepasare a angajatilor de la Bucov. Ca atare, doamna Badicu a facut plangere la politie pentru acest caz de cruzime. Asteptam cu interes demersurile politiei in aceasta ancheta. Este timpul sa se creeze si la noi in tara un precedent de pedepse pentru rele tratamente asupra animalelor. Mai ales cand vin din partea unor angajati care ar fi trebuit sa aiba grija de ele. De moarte naturala… Daca este ceva natural in a numi “adapost” un loc in care numai jumatate din caini supravietuiesc primului lor an acolo.
Alexandra Ionescu [Incomodph.ro]

Un comentariu:

  1. Anonim1/01/2011

    L-am cunoscut pe acest biet catel! Am fost odata sa caut niste caini luati din curtea unei institutii (pe care nu i-am gasit!) si bietul catel dormea la umbra!

    Nu pot sa cred ca l-au omorat! Nu pot sa cred ca un scelerat faca ce vrea el acolo, si nu exista nici o cale sa fie oprit! Oamenii aceia trebuie opriti!

    Din ce vad aici, in "adapostul" de la Bucov s-a instaurat o dictatura a dementei!

    RăspundețiȘtergere


Singurul prieten absolut dezinteresat pe care omul il poate avea in aceasta lume egoista, singurul care nu-l va parasi niciodata, singurul care nu se va dovedi vreodata ingrat sau tradator, e cainele… El va saruta mana care nu are mancare de oferit, el va linge ranile si plagile cauzate de duritatea acestei lumi… Cand toti ceilalti prieteni pleaca, el ramane.
- George G Vest