1 aug. 2010

Vier Pfoten, cel mai bun lucru care li se putea intampla animalelor comunitare

Incepand cu 16 iunie 2010, timp de 4 saptamani, orasul Ploiesti a beneficiat de o actiune al carei impact inca nu este apreciat la adevarata sa valoare. 772 de animale comunitare, dintre care 565 caini si 207 pisici, au fost castrate si vaccinate antirabic de Vier Pfoten, fiind apoi intoarse in teritoriu. Asta inseamna 772 de animale fara stapan care ar fi continuat sa se inmulteasca in ritm exponential. Putini sunt cei care realizeaza ca aceasta actiune a prevenit venirea pe lume a mii de noi animale comunitare doar in acest an. Mai putini catelusi striviti pe asfalt acum, mai putine animale fara stapan pe viitor.
Dar numerele sunt doar numere si nu reflecta intru totul ceea ce a facut Vier Pfoten pentru animalele fara stapan si pentru comunitate. In perioada 16 iunie-16 iulie, am venit de nenumarate ori la adapostul Bucov, inclusiv pentru a aduce personal cateva cateluse comunitare la castrat, din datorie civica. Asta mi-a oferit posibilitatea sa cunosc echipa Vier Pfoten si sa vad cum actioneaza ea. Am avut oportunitatea sa vad la lucru nu numai medici veterinari excelenti operand deosebit de curat, fin si precis, ci o intreaga echipa de oameni. Oameni care, prin blandetea si abilitatea lor de a lucra cu animale, au prins sute de comunitari din teritoriu doar cu mana, fara sa fie nevoie de pistoale cu tranchilizant. Oameni care intotdeauna si-au facut timp sa mangaie animalutele fara stapan ajunse pe mana lor si sa le vorbeasca bland. Oameni pe care nu i-am vazut niciodata stand in timpul serviciului, caci vesnic erau mult prea multi caini de capturat, castrat si ingrijit, feshe chirurgicale de facut, boxe si custi de spalat si dezinfectat, boluri de umplut cu apa, samd. De cruzime fata de animale, nici nu mi i-as putea imagina. Dar Vier Pfoten a mers chiar mai departe, facand un bine nu numai patrupedelor, ci si oamenilor care i-au cunoscut. As fi ipocrita daca nu as recunoaste ca interactiunile mele cu angajatii adaposturilor din Romania mi-au lasat o imagine abrutizata si ingretzosata a ceea ce inseamna ingrijitor de animale la noi. Insa Vier Pfoten mi-a aratat ca, surpriza, si in tara noastra exista conationali care nu numai ca lucreaza cu animale, dar le si pasa de ele. De la medicul veterinar, pana la sofer. Ca iubitoare de animale, e un urias confort psihic sa stiu ca exista si cei ca Vier Pfoten. 
Si ar mai fi o veste buna. Vier Pfoten este din nou in Ploiesti, pentru a continua actiunea de sterilizare.
Castreaza azi un comunitar, ca sa nu mai fie pui stalciti de masini maine!
Alexandra Ionescu [Incomoph.ro]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Singurul prieten absolut dezinteresat pe care omul il poate avea in aceasta lume egoista, singurul care nu-l va parasi niciodata, singurul care nu se va dovedi vreodata ingrat sau tradator, e cainele… El va saruta mana care nu are mancare de oferit, el va linge ranile si plagile cauzate de duritatea acestei lumi… Cand toti ceilalti prieteni pleaca, el ramane.
- George G Vest