1 aug. 2010

La Bucov, cand pisica nu-i acasa, soarecii joaca (commando!) pe masa

Conform martorilor oculari, astazi, 27 iulie, adapostul de caini de la Bucov a devenit, temporar, teren de joaca stil commando pentru doctorul veterinar Chiritescu si angajatul Poenaru. Inarmati cu pistoale cu tranchilizante, acestia au pornit la “vanatoarea” comunitarilor aflati in curtea adapostului, dar in afara tarcurilor delimitate.
Este demn de stiut ca animalele comunitare lasate libere in curtea adapostului (atat cat poate fi liber un caine in adapost) sunt libere dintr-un motiv foarte clar: sunt fie deosebit de vulnerabile, fie beneficiaza de tratament medicamentos. Si, cel mai important, nu sunt agresive, acestea venind imediat atunci cand sunt chemate de iubitorii de animale. Deci, sa recapitulam: pe de o parte, avem niste animalute vulnerabile, ranite, care parcurg un tratament si care sunt neagresive. De cealalta parte, avem doi specialisti in ingrijirea si protectia animalelor. Cum au gasit ei de cuviinta sa prinda niste caini mici si raniti care vin mintenas cand sunt chemati de iubitorii de animale? Evident, in stil commando, cu pistoale cu tranchilizante.
Poate ca domnul doctor Chiritescu ar argumenta ca aceste animalute nu au venit la chemare, ceea ce a necesitat folosirea de pistoale cu tranchilizante. Poate ca este un motiv pentru care micii caini raniti nu vin la chemarea dansului…
Alexandra Ionescu [Incomoph.ro]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Singurul prieten absolut dezinteresat pe care omul il poate avea in aceasta lume egoista, singurul care nu-l va parasi niciodata, singurul care nu se va dovedi vreodata ingrat sau tradator, e cainele… El va saruta mana care nu are mancare de oferit, el va linge ranile si plagile cauzate de duritatea acestei lumi… Cand toti ceilalti prieteni pleaca, el ramane.
- George G Vest