5 sept. 2010

Directorul asociaţiei pentru protecţia animalelor “Spike” a intrat în greva foamei

Bărbatul vrea să atragă atenţia asupra abuzurilor făcute de autorităţile române în ceea ce priveşte animalele fără stăpân.
Viorel Tcaci, directorul executiv al asociaţiei pentru protecţia animalelor “Spike” a întrat duminică în greva foamei. El doreşte să atragă astfel atenţia asupra abuzurilor continue şi încălcărilor drepturilor din partea autorităţilor române.
Printre motivele sale se mai numără şi “acţiunile nejustificate ale primăriei din Cernavodă de reprimare a refugiului de animale “Spike”, prin folosirea sferei de influenţă şi manipulare în scopuri personale într-o zonă defavorizată social, tabăra Ach-Columbia”, se arată în comunicat.
“Încălcări flagrante ale legislaţiei româneţte după ce în prealabil doamna primar Mariana Mircea a cheltuit sume enorme şi a deplasat un volum mare de forţă de muncă şi utilaje pentru construirea unui adăpost al primăriei care ulterior a fost lăsat în paragină”, scrie Viorel Tcaci.
Viorel Tcaci spune că majoritatea animalelor ridicate de ecarisajul din Constanţa sunt ucise cu bestialitate, deşi multe dintre ele sunt deja sterilizate. Directorul atrage atenţia asupra nepăsării autorităţilor române în faţa numeroaselor cereri, sesizări şi proteste ale iubitorilor de animale care doresc să rezolve situaţia animalelor fără stăpân într-o manieră profesională şi umană.
Bărbatul a mai fost şi la începutul acestui an în greva foamei, cerând deblocarea proiectului legislativ nr. 912 (adoptat de Senat) de gestionare a animalelor comunitare prin sterilizare, de la Comisia pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic din cadrul Camerei Deputaţilor.
Sursa: Realitatea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Singurul prieten absolut dezinteresat pe care omul il poate avea in aceasta lume egoista, singurul care nu-l va parasi niciodata, singurul care nu se va dovedi vreodata ingrat sau tradator, e cainele… El va saruta mana care nu are mancare de oferit, el va linge ranile si plagile cauzate de duritatea acestei lumi… Cand toti ceilalti prieteni pleaca, el ramane.
- George G Vest