29 mar. 2010

Animale de companie dezvoltă inteligenţa emoţională a copiilor

1 Decembrie 2009, LIBERTATEA 
Cercetatorii britanici au indicat faptul că dacă cei mici cresc înconjuraţi de animale devin adulţi responsabili, sociabili, cu mai multă încredere în sine şi cu o inteligenţă emoţională mareFoto simbol -EPACercetatorii britanici au indicat faptul că dacă cei mici cresc înconjuraţi de animale devin adulţi responsabili, sociabili, cu mai multă încredere în sine şi cu o inteligenţă emoţională mare. Se pare că la nivel inconştient se produce transmiterea sentimentelor şi a emoţiilor dintre om şi animal. Cercetătorii sunt de părere că există un limbaj specific al animalelor, care se manifestă prin semnalele sonore, poziţiile corpului, sau a capului, a urechilor, a cozii, a membrelor, a ochilor şi mimica facială. Atât câinii cât şi pisicile îi ajută pe cei mici să-şi exprime sentimentele, să devină responsabili şi le favorizează acestora dezvoltarea inteligenţei emoţionale, lucru ce îi va ajuta la maturitate pentru integrarea în societate.
Au efect terapeutic
Potrivit studiului, animalele de casă detectează la membrii familiei modificările în starea de sănătate. De exemplu, atunci când stăpânul se simte obosit animalul pe care îl are (câine sau pisică) îi induce acestuia o stare de relaxare.
De asemenea, s-a mai constatat că atunci când copii au animale de casă se îmbolnăvesc mai rar de gripă. Explicaţia consta în faptul că prezenţa animalelor influenţează în mod benefic sistemul imunitar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Singurul prieten absolut dezinteresat pe care omul il poate avea in aceasta lume egoista, singurul care nu-l va parasi niciodata, singurul care nu se va dovedi vreodata ingrat sau tradator, e cainele… El va saruta mana care nu are mancare de oferit, el va linge ranile si plagile cauzate de duritatea acestei lumi… Cand toti ceilalti prieteni pleaca, el ramane.
- George G Vest