31 mar. 2010

ANIMALELE SI CARACTERUL VEDETELOR

2005-02-22  Autor: OANA-MARIA BALTOC | Sursa: Ziarul ZIARUL 
Miki este genul de persoana careia ii place sa se dea in spectacol, iar Elena, mezina presedintelul Traian Basescu, iubeste senzatiile tari.
Cel putin asta este concluzia la care ajungi daca iei in considerare rezultatele unui studiu despre animalele de casa si stapanii lor, realizat de un grup de cercetatori britanici.
Astfel, stapanii de caini sunt amuzanti si sociabili. Cei care au caini de talie mare sunt, in general, grijulii, atenti, au o afinitate speciala pentru copii si le displac formalitatile.

Proprietarii cainilor de talie mica au, de obicei, tendinta sa se dea in spectacol. Miki este indragostita de catelusa ei Zaza, un bulgare alb de blana.
Cristina de la Impact nu se putea dezlipi - vara trecuta la repetitiile Festivalului de la Mamaia - de amicul sau patruped Bonnie. 

Cristina Topescu este o aparatoare infocata a celui mai bun prieten al omului. Intr-o vreme, vedeta Prima TV avea nu mai putin de sase caini pe langa casa, patru dintre ei adoptati pentru a nu ajunge pe mana hingherilor. Cristina nu face diferente intre cainii de rasa si cei vagabonzi, asa ca s-a inconjurat de "suflete" provenite din ambele tabere. 
Componentii trupei Class au pus bazele unei agentii matrimoniale canine cu circuit inchis, adica numai pentru catelusii lor. Mihaela are un bishon (Piti) si Vlad un yorkshire terrier (Pufi), ambele fetite, iar Anca un bishon maltez (Bobby). Bobby s-a cuplat intr-un final cu Piti, uniune din care au rezultat trei pui, dintre care unul, Bonnie, a ajuns la Cristina de la Impact. Iubitori si stapani de caini sunt si fostul prim-ministru Adrian Nastase, presedintele Traian Basescu sau liderul PRM Corneliu Vadim Tudor.
George Pruteanu are cativa pestisori de acvariu, iar focosul Pepe se gandea intr-o vreme sa-si cumpere niste prieteni tacuti pentru a-si decora living-ul, considerand ca sunt ideali pentru a petrece seri linistite in intimitatea caminului. Din acelasi studiul rezulta ca atat domnul senator, cat si iubitul Oanei Zavoranu sunt inclinati spre meditatie, pasionati de tehnologie si admiratori ai ambiantelor exotice.  
Rarele persoane care prefera compania reptilelor in locul unui pisoi sau a unui catel sunt caracterizate drept excentrice si convinse de faptul ca sunt superioare din punct de vedere intelectual, majoritatea avand o latura distructiva. Printre persoanele publice de la noi care s-au atasat de un necuvantator cu sange rece se numara Sorin, ex-component al trupei Ro-Mania. 
In minigradina zoologica pe care fostul deputat Alexandru Sassu o are pe langa casa se afla si o broasca-testoasa. Pentru ca aminteam de menajeria lui Alexandru Sassu, acesta se poate mandri si cu o pereche de papagali. Daca acordam credit studiului, cei care isi aduc in casa un papagal cauta de fapt dragostea. Pasarea cu pricina se ataseaza foarte puternic de stapan, asa incat acesta trebuie sa-i fie un partener foarte fidel

La capitolul iubitori de cai se regaseste si regizorul Sergiu Nicolaescu. Este cunoscuta admiratia veteranului cinematografiei romanesti pentru acest animal nobil. 

Atat Elena Basescu - fiica cea mica a presedintelui Traian Basescu -, cat si sotia sefului statului sunt indragostite de cai si adesea merg la grajdurile din Baneasa pentru o partida de calarie. Exemplarul preferat al Elenei si al mamei sale este un armasar pe nume Hotu'. Posesorii sau iubitorii cabalinelor sunt sensibili la ideea de putere. Le plac senzatiile tari si masinile performante.

Scriitorul Fanus Neagu adora pisicile, fiind inconjurat de nu mai putin de trei feline. 

George Pruteanu avea, pe langa pestisori, si un motan pe nume Mitu Bisi, iar printesa Brianna Caradja are si ea cateva "alintate" in grija. Dupa cum va asteptati, posesorii de pisici sunt suflete calde, sensibile, introvertite si inteligente. De regula, sunt persoane calme, care reactioneaza rapid la diversele actiuni ale celor din jur, insa prefera sa nu fie ei cei care le initiaza.

Radu Moraru a primit cadou anul trecut un babuin cu ocazia lansarii celui de-al doilea sezon din emisiunea "Nasul". 

Si stirista TVR Dana Razboiu a avut o maimutica, insa a murit dupa ce a fost lovita de o masina. Firi vesele, prietenoase, cei care indragesc maimutele sunt mereu gata sa dea o mana de ajutor acolo unde este nevoie. Extrem de descurcareti, au un simt al umorului foarte dezvoltat.

George Clooney s-a atasat de un porc pe nume Max, in varsta de 16 ani, pe care il trateaza exact ca pe un membru al familiei. Cei doi mananca impreuna, fac plaja pe sezlonguri alaturate si ies in oras la agatat fete. 

Britney Spears si bogatasa Paris Hilton au ajuns sa se certe din cauza catelusilor rasa Chihuahua pe care ii au in grija. Totul a pornit de la Britney (stapana lui Bit Bit, Lacy Loo si Lucky) care a declarat ca patrupezii ei sunt mai frumosi, au clasa si stil si sunt mai delicati decat Tinkerbell, micutul amic al lui Paris. 

Harry, cainele fostei componente a trupei Spice Girls Geri Hallywell, a devenit faimos dupa ce a urinat pe covorul prim-ministrului britanic Tony Blair. 

Presedintele american George W. Bush este un mare iubitor de animale, familia prezidentiala detinand nu mai putin de trei caini si trei pisici. Casa Alba este de ani buni caminul lui Barney, al lui Spot Fetcher Bush si al domnisoarei Beazley, prietena lui Barney, dar si a trei pisicute India, Cowboy si Ernie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Singurul prieten absolut dezinteresat pe care omul il poate avea in aceasta lume egoista, singurul care nu-l va parasi niciodata, singurul care nu se va dovedi vreodata ingrat sau tradator, e cainele… El va saruta mana care nu are mancare de oferit, el va linge ranile si plagile cauzate de duritatea acestei lumi… Cand toti ceilalti prieteni pleaca, el ramane.
- George G Vest